maandag 1 augustus 2016

De meisjes en hun suitejurkjes

Voor onze trouw had ik voor mijn meisjes en het nichtje,
een jurkje gemaakt.
Na wat zoeken naar een geschikt patroon vond ik dit online.
De stof vond ik in één van mijn favoriete winkels.

De meisjes straalden op onze grote dag!
Foto's daarvan ziet u in een volgend bericht.
   
Twee weken na de trouw vertrokken we met het hele gezin op reis.
Ik nam de jurken mee,
waar ik alle tijd kon nemen,
om foto's te nemen.
Lees zolang de meisjes wouden meewerken ;)


8 opmerkingen:

 1. Supermooie jurkjes zijn dat! Het lijkt me een ideaal patroon voor een cummuniejurkje... Je brengt mij op ideeën. Mag ik een paar vraagjes stellen omtrent dit patroon: Gebruik je overal voering, of zit deze enkel onder het bovenstukje? Zit onder het geborduurd stofje in het rokdeel dus enkel tule, of ook nog daaronder voering? Vallen het Engelstalig patroon en de handleiding mee om mee te werken, of is dit vrij complex (met inch etc.?)? En de bestelprocedure, verloopt die vlot? Indien je mij zou kunnen overtuigen om dit patroon te kopen, dan doe ik het meteen ;-) Alvast bedankt en steeds welkom op mijn blog (sewbel.blogspot.be)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt!
   Ik gebruik overal voering. De stof is volledig doorzichtig die ik gebruikte. Dus het was zeker nodig. De tule is in een strook onderaan aan de voering gestikt. Dus er zit geen volledige onderrok van tule onder, enkel een strook van zo'n 10 cm. Heb ongeveer 2x de stofbreedte van de tule gebruikt en deze dan gerimpeld.
   De handleiding vond ik niet zo gemakkelijk, maar lukt wel. De bestelprocedure was vlot.
   Groetjes

   Verwijderen
  2. Bedankt voor je antwoord. Da's een goeie tip, van die strook tule. Ik vind het heel mooi aan dit kleedje dat de voering pas start vanaf de oksel... Ik zal eerst een testversie maken met mouwtje. In het beste geval zal je volgend jaar in juni ergens het kleedje op mijn blog zien verschijnen. In dat geval verwijs ik zeker naar jouw blog (voor het patroon). Da's nog lang natuurlijk... Ondertussen blijf ik je sowieso volgen ;-)

   Verwijderen